Gisteren keurde de gemeenteraad de plannen goed voor een eigen hockeyveld voor hockeyclub HC Artemis. De club vestigt zich op het multifunctioneel terrein aan de Herenthoutseweg.

Ze krijgt van de stad een subsidie van €300.000. Daarnaast kan de club een veld overnemen van VC Herentals, met nog een optie op een 2e veld in de toekomst. Na het princiepsakkoord met het stadsbestuur half april, zet de gemeenteraad hiermee definitief het licht op groen.

Klaar voor het nieuwe seizoen

HC Artemis-voorzitter Els Van den Bossche reageert zeer blij: "Onze aannemer staat klaar en start in juli met de werken. Deze duren normaal gezien een 8-tal weken. Als alles goed verloopt, is ons nieuwe veld klaar voor gebruik begin september.

Net op tijd dus voor de start van het nieuwe seizoen."

Er werd de voorbije maanden achter de schermen hard gewerkt om alles op tijd rond te krijgen. Zowel door het clubbestuur en haar stuurgroep, als door de diensten van de stad.

"Ik wil iedereen bedanken die dit heeft mogelijk gemaakt. In ruil krijgt Herentals een ambitieuze hockeyclub waar de jeugd en jongeren uit Herentals en omliggende regio zich kunnen uitleven in dé sport van het moment."

Clubhuis in 2021

Veld, verlichting en omheining zijn voor de hockeyclub prioritair. "Dat wil zeggen dat het optrekken van een clubhuis naar een volgende bouwfase is doorgeschoven, wellicht naar volgend jaar.

Momenteel bekijken we nog hoe we de situatie ondertussen gaan aanpakken om spelers en supporters op een gezellige, maar vooral ook veilige manier te kunnen ontvangen."

Gratis Start-to-Hockey

Zelf eens proeven van de hockeysport? Dat kan! Op alle woensdagen en zaterdagen in juli biedt HC Artemis gratis proeflessen Start-to-Hockey aan. De lessen gaan door aan Sport Vlaanderen Herentals. Alle info en inschrijvingen via www.hcartemis.be .